Barz Aalter: Horeca Recept-op-Maat

Michel
Michel
May, 30, 2023 4 min leestijd
Deel dit artikel:

Op de gezellige markt van Aalter bevindt zich Barz. Een middelgrote brasserie met een uniek concept in de regio: tapas sharing en regionale gins. Een gin van het huis was dan ook een evidentie en daarvoor koos uitbaatster Kathleen de florale gin van makeyour.com uit. Onlangs zag en benutte de ervaren horecaonderneemster een buitenkansje en dat greep ze meteen aan om de huisstijl en dus ook de ginfles in het goud te zetten. De klanten zijn er dol op.

Barz Cover2.1 scaled

Barz vernieuwde zijn huisstijl en dat loont

Kathleen is een oude bekende van makeyour.com. In de beginjaren trokken onze zaakvoerders hun stoute schoenen aan en wandelden daarmee haar vorige zaak ‘t Soulistje binnen. “Het klikte meteen en de gin sloeg goed aan in ‘t Soulistje”, herinnert Kathleen zich. “Vandaar dat ik meteen wist waar ik moest zijn om de huisgin van Barz te bestellen.”

“Puur op basis van de gouden fles vragen klanten of ze onze huisgin mogen proeven” - Kathleen Snauwaert

Met Barz is Kathleen inderdaad niet aan haar proefstuk toe. “Ik werk al 25 jaar in de horeca. Eerst twaalf jaar in het café aan de andere kant van de markt. Daardoor ken ik het lokale publiek en heb ik een goed beeld van wat de andere horecazaken doen.” Vervolgens schakelde ze over op danscafé ‘t Soulistje, totdat de onderneemster vier jaar geleden zag dat er een pand te koop kwam op de haar zo goed bekende markt. “Een jaar voordien was ik net te laat met mijn bod, dat ging me geen tweede keer gebeuren”, lacht Kathleen. Ze haalde het binnen en huisvestte er Barz in.

Unieke en regionale huisgin

“Ik wilde iets oprichten dat nog niet bestond in Aalter en een tapas sharing concept leek mij perfect. Des te meer in combinatie met enkel regionale gins. Iedereen heeft Hendrickx of andere internationale ginmerken op de kaart. Lokale producten wekken echter meer interesse op, is mijn indruk.”

Vanaf de opening was de nieuwe horecazaak een schot in de roos. Juist de uitspraak van de naam zaait al eens verwarring. “Je moet het uitspreken als bars”, grijnst de zelfzekere eigenares, “we hebben al tal van varianten gehoord. We moesten de Z los van de Bar zetten, omdat er in België al een vennootschap met die naam bestond.”

Barz foto scaled

Uitbreiding in een gouden jasje

Barz kent zodanig veel succes dat Kathleen de eerste kans op uitbreiding meteen benutte. “In november vorig jaar kwam het aangrenzende, leegstaande pand te koop. Twee zomers geleden namen we diens terras al in als coronageste van de gemeente en dat draaide zo goed dat we een grotere zaak aankonden.” 

Die vernieuwing nam Barz te baat om de huisstijl in een nieuw, gouden jasje te hijsen. Zodoende kreeg ook de huisgin een make-over. “De bar is moderner geworden en dat wilden we uitstralen met de nieuwe stijl. Vandaar dat we overal voor een zwart met gouden logo opdruk gegaan zijn. De klanten vinden het super, we krijgen er dagelijks complimenten voor.”

Eyecatcher die zichzelf verkoopt

De opvallende gouden ginflessen zijn dermate eyecatchers dat ze zichzelf verkopen. “De gouden flessen in de nieuwe huisstijl zijn echt mooi geworden. We stallen ze goed zichtbaar uit en het gebeurt dat klanten de gin willen proeven, louter omdat hij in zo’n mooie gouden fles zit”, getuigt Kathleen trots. 

De keuze voor de florale gin dateert opnieuw uit de tijd van ‘t Soulistje. “Toen al wilden we een eigen gin die het meeste gemeen had met de Hendrickx-gin. Toegankelijk, eerder zoet. Wanneer iemand hier vraagt naar een Hendrickx beveel ik steevast onze Barz-gin aan.” 

Dagschotel

Met succes. Zowel de mannen als de vrouwen appreciëren hem en vragen er regelmatig opnieuw een glas van. “Voor velen is het de vaste ‘dagschotel’, die we zonder dat er een woord gezegd moet worden mogen klaarzetten”, illustreert Kathleen het met een Kampioenen-term. “We verkopen hem enkel puur met een fles tonic erbij, zodat de klant zelf kan mixen. Sinds kort hebben we ook jullie alcoholvrije gin en die gebruiken we in alcoholvrije cocktails.” 

Andere sterke dranken dan gin doen het, bij Barz althans, minder goed. Maar één specifieke cocktail gaat net zo hard over de toonbank. “We hebben een cocktail met vodka, die het ook zeer goed doet. Een Red Cheeks vodka, die we maken met frambozen, suiker, hibiscus en vodka.”

Locatie: Markt 8, 9880 Aalter
Open sinds: Feb 2018
Vernieuwd sinds: Jan 2022

Kan interessant zijn voor jou

Waarom kiezen voor makeyour.com?

Met meer dan 100.000 tevreden klanten staan we bekend voor unieke cadeaus voor unieke cadeau momenten

Enkel producten van de hoogste kwaliteit
Haarscherp gedrukte cadeaus
Reviews: 4,7/5
Keuze uit meer dan 50 designs

Bij makeyour.com kan je jouw cadeaus Personaliseren

hero
Keuze uit Dranken, Kaarsen, Woonaccessoires, Verzorgingsartikelen,...
Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen de 1-3 dagen